Jemná hrášková polévka s bramborem
Jemná polévka ze sterilovaného hrášku, která vám nezabere moc času.
Reklama
Postup přípravy
1.
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kostičky.
2.
Zaprášíme moukou, orestujeme a poté rozředíme vodou, zhruba 1 litr.
3.
Vložíme očištěné na malé kostičky nakrájené brambory a přivedeme k varu, vaříme do změknutí.
4.
Před dokončením vsypeme scezený hrášek, necháme projít varem a poté odstavíme z plotny.
5.
Přidáme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, prolisujeme česnek a vsypeme v ruce rozmělněnou majoránku. Při podávání můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
401.81 kcal |
Protein |
9.10 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
40.67 g
7.00 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.24 g
5.82 g
|
Reklama
Reklama