Hráškový krém
- Přidat foto
-
Reklama
Polévka je grunt. Říkaly to už naše babičky a nám všem se to v dospělosti potvrzuje. Ne vždy máme ale náladu vařit masový vývar či jinou časově náročnou polévku. Přicházíme proto s receptem na jednoduchý a rychlý hráškový krém, který nejen zasytí, ale také potěší vaše chuťové pohárky. Skvěle jej doplní křupavé domácí krutóny. Věřte, že pokud naservírujete tuto polévku své rodině, nešlápnete vedle.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Pórek zbavíme zelené části. Nevyhazujte ji, ale uschovejte například do zeleninového vývaru, který je možné používat na nepřeberné množství pokrmů. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka.
2.
V hrnci necháme zpěnit máslo a pór na něm podusíme, dokud se nerozvoní a nezměkne. Jakmile vás sladká vůně div neomámí, je čas přidat hrášek. Tyto dva komponenty společně zamícháme a přidáme sůl s pepřem a půl předepsané dávky muškátového oříšku. Je třeba pracovat rychle, aby se zelenina nezačala připalovat. Směs zalijeme vývarem a vaříme do změknutí hrášku.
3.
Jakmile je hrášek dostatečně měkký, polévku odstavíme a připravíme si tyčový mixér. Rozmixujeme polévku s právě přidanou smetanou a na závěr postupně dochucujeme muškátovým oříškem.
4.
Věříme, že vám hráškový krém zachutná. Nebojte se čas od času pozměnit hlavní ingredienci a místo hrášku použít například dýni či květák. Chuťový požitek zaručen.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Natálie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
290.33 kcal |
Protein |
9.01 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
22.08 g
11.48 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.70 g
9.64 g
|
Reklama
Reklama