Jednoduchá hrachová polévka

Hrachová polévka patří k mým oblíbeným. Ale málokdy myslím na to, abych namočil předem hrách. Vyzkoušel jsem variantu ze zmraženého hrášku a polévka byla výborná.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mražený hrášek propláchneme na cedníku teplou vodou.
2.
Oškrábeme brambory, nakrájíme je na kostičky a dáme vařit.
3.
Rozehřejeme v hrnci olej a orestujeme ovesné vločky. Zalijeme asi 2 l vody. Promícháme. Přidáme 2/3 hrášku, zeleninové bujóny a přivedeme k varu. Chvíli vaříme.
4.
2/3 uvařených brambor přidáme do polévky. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
5.
Do hotové polévky přidáme zbylý hrášek a brambory. Společně prohřejeme, dochutíme solí a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 15.7.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
309.93 kcal
Protein
7.90 g
Sacharidy
z toho cukr
34.97 g
4.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.76 g
1.88 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama