Hrachová polévka s mrkví a zázvorem
- Přidat foto
-
Reklama
Pikantní polévka s exotickou chutí zázvoru. Je vynikající, hustá a hřejivá. Luštěniny bychom měli mít v jídelníčku minimálně třikrát týdně, polévka je skvělým způsobem jak luštěninový závazek splnit.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hrách namočíme přes noc do vody. Následně uvaříme s bujónem do změknutí. Průběžně mícháme a doléváme vodu.
2.
Mezitím oškrábeme mrkev a brambory a nakrájíme na menší kousky. Přidáme do polévky.
3.
Přidáme zázvor, kari koření, sůl a pepř. Společně vaříme do změknutí brambor a mrkve. A zredukujeme hustotu (necháme odvařit část tekutiny).
4.
Ochutíme solí a pepřem. U této polévky je vhodné neservírovat hned, hrách ještě dost tekutiny natáhne a polévka krásně zhoustne.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod vaření 12 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
226.64 kcal |
Protein |
9.66 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
42.37 g
2.80 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.56 g
0.06 g
|
Reklama
Reklama