Hrachová polévka s mrkví a zázvorem

Pikantní polévka s exotickou chutí zázvoru. Je vynikající, hustá a hřejivá. Luštěniny bychom měli mít v jídelníčku minimálně třikrát týdně, polévka je skvělým způsobem jak luštěninový závazek splnit.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hrách namočíme přes noc do vody. Následně uvaříme s bujónem do změknutí. Průběžně mícháme a doléváme vodu.
2.
Mezitím oškrábeme mrkev a brambory a nakrájíme na menší kousky. Přidáme do polévky.
3.
Přidáme zázvor, kari koření, sůl a pepř. Společně vaříme do změknutí brambor a mrkve. A zredukujeme hustotu (necháme odvařit část tekutiny).
4.
Ochutíme solí a pepřem. U této polévky je vhodné neservírovat hned, hrách ještě dost tekutiny natáhne a polévka krásně zhoustne.

Od: Iva V, 13.11.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
12 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
226.64 kcal
Protein
9.66 g
Sacharidy
z toho cukr
42.37 g
2.80 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.56 g
0.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama