Hrachový krém s pečeným květákem

Hrachový krém s pečeným květákem je výživná a chutná polévka, která kombinuje jemnou chuť cizrny a žlutého hrachu s výrazným aroma koření, jako je kurkuma a římský kmín. Pečený květák dodává křupavý kontrast. Tento krém je ideální na zahřátí a skvěle poslouží jako sytý oběd nebo večeře.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme si troubu na 200 °C.
2.
Květákové růžičky dáme na plech, pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a opepříme. Pečeme v troubě asi 20 minut, dokud nebude květák zlatavý a měkký.
3.
V hrnci rozpustíme trochu másla a osmahneme na něm cibuli, dokud nezměkne. Přidáme nasekaný česnek, mrkev a koření (kurkumu, římský kmín, majoránku) a krátce osmahneme, aby se rozvinula vůně koření.
4.
K osmahnutým ingrediencím přidáme uvařený hrách a cizrnu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme 10–15 minut, aby se chutě propojily a mrkev změkla.
5.
Polévku stáhneme z ohně a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Pokud je polévka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru. Osolíme a opepříme podle chuti.
6.
Hrachový krém rozdělíme do misek a navrch přidáme upečený květák jako ozdobu. Můžeme přidat také mrkev a cizrnu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 23.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
25 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
464.38 kcal
Protein
27.40 g
Sacharidy
z toho cukr
67.51 g
11.76 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.76 g
0.57 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama