Krémová hrachová polévka s mozzarellou
Výborná luštěninová polévka připravená do hladkého krému. Skvělou tečkou je mozzarella a zakysaná smetana.
Reklama
Postup přípravy
1.
Hrách dáme do studené vody a necháme namočený několik hodin, nejlépe přes noc.
2.
Poté vodu vyměníme a uvaříme doměkka. Ke konci vaření přilejeme více vody a přidáme k hrachu kostku hovězího bujónu.
3.
Rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Jakmile mouka zpění, zalejeme ji mlékem. Rychle mícháme. Do základu přilejeme hrášek i s vývarem.
4.
Ochutíme saturejkou a prošleháme dlouze tyčovým mixérem do hladkého krému. Přidáme pepř a případně sůl. Obvykle to ale díky bujónu není potřeba.
5.
Před servírováním dáme do každé porce lžíci zakysané smetany a promícháme. Poté přidáme nakrájenou mozzarellu.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
378.96 kcal |
Protein |
19.74 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
28.17 g
4.09 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.89 g
12.54 g
|
Reklama
Reklama