Polévka ze žlutého hrachu s bramborem
- Přidat foto
-
Reklama
Když chcete připravit luštěninovou polévku, ale zapomněli jste si surovinu přes noc namočit, sáhněte po žlutém hrachu. Výživově má stejnou hodnotu jako zelený hrášek, jeho výhoda je ale v rychlém vaření.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Dáme vařit hrách s vodou a solí. Pokud máte čas si jej namočit alespoň na 1 hodinu, budete jej mít uvařený za 10 minut.
2.
Rozpustím sádlo, přidám celozrnnou mouku a nechám zpěnit. Jakmile základ přestane pěnit, zaliju vývarem z hrachu a doliju vodou.
3.
Přidám na kostičky nakrájenou bramboru a ochutím prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou. Podle chuti přisolit. Vařím do změknutí brambory.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
129.95 kcal |
Protein |
3.87 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.06 g
0.52 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.52 g
1.69 g
|
Reklama
Reklama