Hrachovka s uzeným

Hrachová polévka s uzeným masem je tradiční české jídlo, které kombinuje lahodnou chuť hrachu s bohatým aroma uzeného masa. Tento sytý pokrm je ideální pro chladné dny, kdy vás zahřeje a dodá potřebnou energii. Příprava je jednoduchá a ingredience běžně dostupné.

Reklama

Ingredience

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Scedíme si hrách.
2.
Na sádle opečeme cibuli se slaninou, přidáme česnek a zarestujeme.
3.
Podlijeme vývarem a přidáme hrách. Osolíme, opepříme a vaříme asi 1 hodinu.
4.
Po vypnutí plotýnky polévku rozmixujeme, přidáme majoránku a promícháme.
5.
Podáváme s uzeným masem a krutony. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 29.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 10 min vaření
1 hod 25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 41 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
806.83 kcal
Protein
47.54 g
Sacharidy
z toho cukr
92.47 g
5.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
26.39 g
8.60 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama