Hráškový krém
- Přidat foto
-
Reklama
Hráškový krém je lahodná a krémová polévka, která vás zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři, když máte málo času, ale chcete si dopřát něco výživného. Určitě si ho zamilujete!
Reklama
Ingredience
Na ozdobu
Postup přípravy
1.
Do kuřecího vývaru přidáme mražený hrášek a na kostičky nakrájenou bramboru.
2.
Vaříme na středním ohni, dokud brambora a hrášek nezměknou (asi 10–15 minut).
3.
Pokud chceme krém zahustit, můžeme připravit jíšku: na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání opékáme, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté přidáme do polévky.
4.
Polévku rozmixujeme dohladka pomocí tyčového mixéru.
5.
Ochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
6.
Na pánvi opékáme slaninu na sucho, dokud nebude křupavá. Po upečení ji položíme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
7.
Hráškový krém podáváme s kousky opečené slaniny, nerozmixovaným hráškem a čerstvou bazalkou na ozdobu.
8.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 15 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 53 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
517.10 kcal |
Protein |
23.23 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
43.88 g
12.41 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.70 g
7.29 g
|
Reklama
Reklama