Hráškový krém

Hráškový krém je lahodná a krémová polévka, která vás zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři, když máte málo času, ale chcete si dopřát něco výživného. Určitě si ho zamilujete!

Reklama

Ingredience

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do kuřecího vývaru přidáme mražený hrášek a na kostičky nakrájenou bramboru.
2.
Vaříme na středním ohni, dokud brambora a hrášek nezměknou (asi 10–15 minut).
3.
Pokud chceme krém zahustit, můžeme připravit jíšku: na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání opékáme, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté přidáme do polévky.
4.
Polévku rozmixujeme dohladka pomocí tyčového mixéru.
5.
Ochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
6.
Na pánvi opékáme slaninu na sucho, dokud nebude křupavá. Po upečení ji položíme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
7.
Hráškový krém podáváme s kousky opečené slaniny, nerozmixovaným hráškem a čerstvou bazalkou na ozdobu.
8.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 21.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 53 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
517.10 kcal
Protein
23.23 g
Sacharidy
z toho cukr
43.88 g
12.41 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.70 g
7.29 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama