Smažený sýr s pažitkovými brambory

SMAŽÁK! Téměř každý ho miluje ale jeho příprava doma není až tak oblíbená. Je to však naprosto jednoduché a rychlé jídlo, po jehož přípravě je pouze potřeba o něco důkladněji uklidit kuchyň. :-)

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátek sýra si rozkrojíme na 2 trojúhelníky. Ty si osolíme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance s polohrubou moukou. (Do strouhanky přidáváme polohrubou mouku, aby sýr při smažení nevytekl a nemuseli jsme ho balit vícekrát.)
2.
Smažíme na pánvi na přepuštěném másle, dokud nebude z obou stran zlatavý.
3.
Podáváme s bramborami uvařenými ve slupce (následně oloupanými), potřenými máslem, posypanými pažitkou a domácí tatarskou omáčkou.

Od: Zuzana, 13.6.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
25 min vaření
45 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 54 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,159.02 kcal
Protein
40.30 g
Sacharidy
z toho cukr
62.21 g
4.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
84.42 g
51.92 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama