Smažený sýr s pažitkovými brambory
- Přidat foto
-
Reklama
SMAŽÁK! Téměř každý ho miluje ale jeho příprava doma není až tak oblíbená. Je to však naprosto jednoduché a rychlé jídlo, po jehož přípravě je pouze potřeba o něco důkladněji uklidit kuchyň. :-)
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Plátek sýra si rozkrojíme na 2 trojúhelníky. Ty si osolíme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance s polohrubou moukou. (Do strouhanky přidáváme polohrubou mouku, aby sýr při smažení nevytekl a nemuseli jsme ho balit vícekrát.)
2.
Smažíme na pánvi na přepuštěném másle, dokud nebude z obou stran zlatavý.
3.
Podáváme s bramborami uvařenými ve slupce (následně oloupanými), potřenými máslem, posypanými pažitkou a domácí tatarskou omáčkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 25 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 54 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,159.02 kcal |
Protein |
40.30 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
62.21 g
4.08 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
84.42 g
51.92 g
|
Reklama
Reklama