Smažená Gouda

Zajímavější, jemnější a chuťově výraznější varianta oblíbeného smažáku – to je smažená Gouda.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ve středně hluboké misce rozšleháme vejce a osolíme a opepříme je podle chuti.
2.
Ve druhé misce si připravíme strouhanku a ve třetí míse mouku.
3.
Plátky sýra Gouda obalujeme postupně nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Ujistíme se, že sýr je důkladně obalený ve všech vrstvách.
4.
Ve středně velké pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje na středním ohni. Olej by měl pokrýt sýr alespoň z poloviny.
5.
Jakmile je olej dostatečně rozpálený, opatrně položíme obalené plátky sýra Gouda do pánve. Smažíme je asi 2-3 minuty na každé straně, dokud nejsou zlatavě hnědé a křupavé.
6.
Vyjmeme smaženou Goudu z pánve a položíme ji na ubrousek nebo papírový talíř, aby se zbavila přebytečného oleje.
7.
Smaženou Goudu podáváme ještě teplou. Můžeme ho podávat jako samostatné jídlo, přílohu nebo součást oběda či večeře. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 16.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
6 min vaření
30 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 67 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
898.16 kcal
Protein
62.92 g
Sacharidy
z toho cukr
14.28 g
4.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
64.41 g
38.07 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama