Pórková polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Připravte si tuto chutnou a jemnou polévku, která zahřeje vaše tělo a nabízí skvělý způsob, jak využít sezónních surovin.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Póry omyjeme důkladně pod tekoucí vodou a odstraníme vnější povrchové listy. Nakrájíme póry na tenká kolečka.
2.
Ve velkém hrnci zahřejeme olivový olej na středním ohni. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme je dozlatova.
3.
Přidáme nakrájené póry do hrnce a smažíme je s cibulí a česnekem asi 5 minut, dokud póry nezměknou a nezezlátnou.
4.
Přidáme nakrájené brambory do hrnce a promícháme je s póry. Pokračujeme v smažení další 2-3 minuty.
5.
Zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Snížíme teplotu na střední a vaříme polévku pod pokličkou asi 15-20 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
6.
Po uvaření použijeme mixér na rozmačkání a rozmixování zeleniny do hladké konzistence. Můžeme polévku přelít zpět do hrnce.
7.
Přidáme smetanu na vaření do polévky a promícháme. Vaříme ještě dalších 2-3 minuty, dokud se polévka zahřeje.
8.
Ochutnáme polévku a případně přidáme sůl a pepř podle chuti.
9.
Polévku nalijeme do polévkových misek a před podáváním ji můžeme ozdobit čerstvými bylinkami, jako je petržel nebo kopr. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
400.92 kcal |
Protein |
8.71 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
53.82 g
12.35 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.06 g
5.97 g
|
Reklama
Reklama