Pórková polévka

Připravte si tuto chutnou a jemnou polévku, která zahřeje vaše tělo a nabízí skvělý způsob, jak využít sezónních surovin.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Póry omyjeme důkladně pod tekoucí vodou a odstraníme vnější povrchové listy. Nakrájíme póry na tenká kolečka.
2.
Ve velkém hrnci zahřejeme olivový olej na středním ohni. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme je dozlatova.
3.
Přidáme nakrájené póry do hrnce a smažíme je s cibulí a česnekem asi 5 minut, dokud póry nezměknou a nezezlátnou.
4.
Přidáme nakrájené brambory do hrnce a promícháme je s póry. Pokračujeme v smažení další 2-3 minuty.
5.
Zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Snížíme teplotu na střední a vaříme polévku pod pokličkou asi 15-20 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
6.
Po uvaření použijeme mixér na rozmačkání a rozmixování zeleniny do hladké konzistence. Můžeme polévku přelít zpět do hrnce.
7.
Přidáme smetanu na vaření do polévky a promícháme. Vaříme ještě dalších 2-3 minuty, dokud se polévka zahřeje.
8.
Ochutnáme polévku a případně přidáme sůl a pepř podle chuti.
9.
Polévku nalijeme do polévkových misek a před podáváním ji můžeme ozdobit čerstvými bylinkami, jako je petržel nebo kopr. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 16.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
400.92 kcal
Protein
8.71 g
Sacharidy
z toho cukr
53.82 g
12.35 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.06 g
5.97 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama