Pórková polévka s vejcem
- Přidat foto
-
Reklama
Receptů na pórkovou polévku je nesčetně. Vyzkoušejte tento, kde hraje výraznou roli také přidané vejce. Polévka je tak hustší a někomu může stačit jako hlavní chod.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na másle si orestujeme na kolečka nakrájený pórek, zaprášíme jej hladkou moukou a uděláme světlou jíšku.
2.
Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bujón a podravku a povaříme asi 10 minut.
3.
Vejce si rozšleháme v hrnku a za stálého míchání přidáváme do vařicí polévky a odstavíme.
4.
Polévku podáváme samotnou nebo s pečivem, případně krutony přímo do polévky. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 40 min vaření 55 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
76.80 kcal |
Protein |
4.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.50 g
2.07 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.17 g
1.02 g
|
Reklama
Reklama