Pórková polévka s vejcem

Receptů na pórkovou polévku je nesčetně. Vyzkoušejte tento, kde hraje výraznou roli také přidané vejce. Polévka je tak hustší a někomu může stačit jako hlavní chod.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na másle si orestujeme na kolečka nakrájený pórek, zaprášíme jej hladkou moukou a uděláme světlou jíšku.
2.
Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bujón a podravku a povaříme asi 10 minut.
3.
Vejce si rozšleháme v hrnku a za stálého míchání přidáváme do vařicí polévky a odstavíme.
4.
Polévku podáváme samotnou nebo s pečivem, případně krutony přímo do polévky. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 23.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
40 min vaření
55 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
76.80 kcal
Protein
4.92 g
Sacharidy
z toho cukr
6.50 g
2.07 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.17 g
1.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama