Tikka masala
- Přidat foto
-
Reklama
Tikka Masala je populární indické jídlo s kuřecím nebo jiným masem, vařeným v krémové omáčce na bázi rajčat a koření.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V míse smícháme kuřecí kousky s mletým kmínem, koriandrem, garam masalou, kurkumou, mletou paprikou a trochou soli. Necháme maso marinovat alespoň 30 minut nebo ideálně přes noc v lednici.
2.
V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova.
3.
Přidáme nastrouhaný zázvor a nasekaný česnek a vaříme ještě asi minutu, dokud se nezačnou uvolňovat vůně.
4.
Přidáme nakrájenou papriku a pokračujeme v pečení dalších 2-3 minuty, dokud paprika nezměkne.
5.
Přidáme marinované kuřecí kousky a vaříme, dokud nejsou z každé strany zezlátlé.
6.
Přidáme rajčatové pyré nebo loupaná rajčata a necháme vše vařit asi 5 minut.
7.
Poté přilijeme smetanu na vaření nebo kokosové mléko a necháme omáčku vařit na středním plameni dalších 5-7 minut, dokud se omáčka zahustí a kuře je kompletně uvařené.
8.
Přidáme sůl a pepř podle chuti a dostaneme omáčku na požadovanou konzistenci.
9.
Tikka Masala podáváme s rýží nebo indickým chlebem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 40 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 38 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
331.80 kcal |
Protein |
31.76 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.18 g
8.50 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.55 g
5.56 g
|
Reklama
Reklama