Chili con carne

Tento pikantní a sytý pokrm je skvělou volbou pro rodinné večeře, oslavy nebo prostě jen tak, když máte chuť na něco chutného a kořeněného.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na rozpáleném oleji si orestujeme cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme nakrájené papriky a česnek a smažíme asi 2-3 minuty, dokud zelenina nezměkne.
2.
Přidáme mleté hovězí maso a smažíme ho, dokud není kompletně uvařené a nerozpadá se na kousky. Během smažení můžeme přidat trochu soli a pepře.
3.
Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, fazole, kukuřici, kmín, mletou papriku, chilli prášek, sušené oregano a koriandr. Dobře promícháme.
4.
Přilijeme hovězí vývar nebo vodu a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vaříme na mírném ohni pod pokličkou po dobu asi 30-40 minut, občas promícháme.
5.
Pokud je potřeba, přidáme další vývar nebo vodu.(pokud je chuť příliš pikantní).
6.
Hotové Chili con Carne podáváme s rýží, nachos, bagetou nebo s kousky chleba. Můžeme také přidat na vrch kousky avokáda, zakysanou smetanu nebo strouhaný sýr pro vylepšení chuti. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 30.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
50 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 44 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
382.28 kcal
Protein
35.55 g
Sacharidy
z toho cukr
21.08 g
9.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.75 g
3.99 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama