Chili con carne
- Přidat foto
-
Reklama
Tento pikantní a sytý pokrm je skvělou volbou pro rodinné večeře, oslavy nebo prostě jen tak, když máte chuť na něco chutného a kořeněného.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na rozpáleném oleji si orestujeme cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme nakrájené papriky a česnek a smažíme asi 2-3 minuty, dokud zelenina nezměkne.
2.
Přidáme mleté hovězí maso a smažíme ho, dokud není kompletně uvařené a nerozpadá se na kousky. Během smažení můžeme přidat trochu soli a pepře.
3.
Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, fazole, kukuřici, kmín, mletou papriku, chilli prášek, sušené oregano a koriandr. Dobře promícháme.
4.
Přilijeme hovězí vývar nebo vodu a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vaříme na mírném ohni pod pokličkou po dobu asi 30-40 minut, občas promícháme.
5.
Pokud je potřeba, přidáme další vývar nebo vodu.(pokud je chuť příliš pikantní).
6.
Hotové Chili con Carne podáváme s rýží, nachos, bagetou nebo s kousky chleba. Můžeme také přidat na vrch kousky avokáda, zakysanou smetanu nebo strouhaný sýr pro vylepšení chuti. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 50 min vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 44 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
382.28 kcal |
Protein |
35.55 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
21.08 g
9.69 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.75 g
3.99 g
|
Reklama
Reklama