Chilli con carne
- Přidat foto
-
Reklama
Chilli (chili nebo také chile) con carne znamená v doslovném překladu chilli s masem. Původ tohoto jídla není zcela znám, avšak je nejčastěji vařeno ve Spojených státech, rovněž je národním pokrmem Texasu.
Základem pokrmu je mleté hovězí maso, fazole, rajčata, chilli a další koření. Nejlepší je další den po uvaření. Hotové chilli con carne však vydrží v ledničce několik dní a můžete jej bez problémů i zamrazit.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rozehřejte větší pánev na střední teplotu, přidejte olivový olej a cibuli. Nechte zesklovatět.
2.
Přidejte česnek, chilli, kakaový prášek, zelenou papriku, kmín, oregáno, sůl a mletou papriku. Promíchejte a nechte minutu opéct.
3.
Přidejte mleté maso, promíchejte a restujte dalších 5-10 minut, dokud není maso dobře opečené.
4.
Přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak, vývar, fazole (propláchnuté a osušené), Worcestrovou omáčku, trochu opepřete a dobře promíchejte. Snižte teplotu a vařte na mírném ohni 40-50 minut dokud omáčka nezhoustne.
5.
Podávejte s rýží a zakysanou smetanou pro zjemnění chuti.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 50 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
347.96 kcal |
Protein |
42.38 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.03 g
6.89 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.75 g
4.13 g
|
Reklama
Reklama