Aglio olio s pancettou
- Přidat foto
-
Reklama
Recept na spaghetti aglio olio je klasikou italské kuchyně. Tento recept vyniká kombinací česneku, olivového oleje a chilli. Je ideální, když potřebujete připravit rychlý a chutný oběd či večeři s několika málo ingrediencemi. My si je v tomto receptu navíc obohatíme úžasnou chutí pancetty.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hrnci přivedeme k varu dostatek vody, osolíme ji a přidáme spaghetti. Vaříme dle instrukcí na obalu, dokud nejsou al dente.
2.
Mezitím, co se vaří těstoviny, v hluboké pánvi na středním ohni zahřejeme olivový olej. Přidáme pancettu a osmahneme ji do zlatova a do křupava. Potom přidáme plátky česneku a chilli. Restujeme, dokud česnek nezačne zlátnout, ale dáme si pozor, aby se nepřipálil. Jakmile je česnek zlatavý, odstavíme pánev z ohně.
3.
Do pánve s pancettou, česnekem, chilli a olejem přidáme uvařené spaghetti. Promícháme, aby se těstoviny obalily směsí. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
4.
Rozdělíme spaghetti aglio olio do talířů. Na závěr je posypeme nastrouhaným parmazánem a přidáme čerstvou rukolu. Podáváme ihned. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 15 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 46 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
950.63 kcal |
Protein |
23.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
99.02 g
3.99 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
48.69 g
10.36 g
|
Reklama
Reklama