Banánový dortík

Banánový dortík je skvělým způsobem, jak využít zralé banány a připravit rychlý a vláčný dezert. Jeho sladkost přirozeně pochází z banánů, což z něj dělá ideální volbu pro ty, kdo hledají lehký a chutný moučník.

Reklama

Ingredience

Na korpus

Na krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Všechny suroviny potřebné na korpus si vyndáme z lednice alespoň hodinu předem.
2.
Troubu si předehřejeme na 150 °C.
3.
Žloutek s máslem šleháme, dokud se nespojí. Potom přidáme vidličkou rozmačkaný banán a prosátou mouku.
4.
Těsto si nalijeme do mističky na pečení, aby bylo dostatečně vysoké (nevyskočí v troubě). Pečeme asi 25 minut při 150 °C. Zda je korpus hotový zkoušíme špejlí.
5.
Jakmile je korpus upečený, necháme ho zcela vychladnout.
6.
Připravíme si krém z lučiny, jogurtu, skořice a zamícháme.
7.
Z korpusu si vykrojíme pomocí kulatého vykrajovátka kolečko, které ještě vodorovně rozřízneme na 2 stejně velké poloviny tak, abychom mohli dort naplnit krémem.
8.
Odřezky korpusu si rozdrobíme mezi prsty na malé drobečky.
9.
Na spodní díl korpusu naneseme 1/3 krému, na něj kolečka banánu, další 1/3 krému a přiklopíme vrchním korpusem.
10.
Na vrchní část naneseme zbytek krému a zasypeme drobky z korpusu.
11.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
25 min vaření
40 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
516.54 kcal
Protein
10.83 g
Sacharidy
z toho cukr
63.26 g
25.37 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.45 g
14.14 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama