Banánový dortík
- Přidat foto
-
Reklama
Banánový dortík je skvělým způsobem, jak využít zralé banány a připravit rychlý a vláčný dezert. Jeho sladkost přirozeně pochází z banánů, což z něj dělá ideální volbu pro ty, kdo hledají lehký a chutný moučník.
Reklama
Ingredience
Na korpus
Na krém
Postup přípravy
1.
Všechny suroviny potřebné na korpus si vyndáme z lednice alespoň hodinu předem.
2.
Troubu si předehřejeme na 150 °C.
3.
Žloutek s máslem šleháme, dokud se nespojí. Potom přidáme vidličkou rozmačkaný banán a prosátou mouku.
4.
Těsto si nalijeme do mističky na pečení, aby bylo dostatečně vysoké (nevyskočí v troubě). Pečeme asi 25 minut při 150 °C. Zda je korpus hotový zkoušíme špejlí.
5.
Jakmile je korpus upečený, necháme ho zcela vychladnout.
6.
Připravíme si krém z lučiny, jogurtu, skořice a zamícháme.
7.
Z korpusu si vykrojíme pomocí kulatého vykrajovátka kolečko, které ještě vodorovně rozřízneme na 2 stejně velké poloviny tak, abychom mohli dort naplnit krémem.
8.
Odřezky korpusu si rozdrobíme mezi prsty na malé drobečky.
9.
Na spodní díl korpusu naneseme 1/3 krému, na něj kolečka banánu, další 1/3 krému a přiklopíme vrchním korpusem.
10.
Na vrchní část naneseme zbytek krému a zasypeme drobky z korpusu.
11.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 25 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 22 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
516.54 kcal |
Protein |
10.83 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
63.26 g
25.37 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.45 g
14.14 g
|
Reklama
Reklama