Květákové placičky

Květákové placičky jsou chutným a zdravým pokrmem, který oceníte jako skvělou alternativu k tradičním masovým jídlům. Tyto placičky jsou vyrobené z uvařeného květáku a jednoduchých surovin, což z nich činí ideální volbu pro rychlý oběd nebo večeři. Navíc jsou snadno přizpůsobitelné – můžete je dochutit bylinkami nebo kořením podle své chuti. Vynikají nejen lahodnou chutí, ale také výživovými hodnotami, a proto si je zamilují jak děti, tak dospělí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 10 minut). Poté ho slijeme a necháme dobře okapat a vychladnout.
2.
Uvařený květák rozmačkáme vidličkou nebo nasekáme najemno.
3.
K rozmačkanému květáku přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, petrželku, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku.
4.
Směs dobře promícháme, aby vzniklo mírně husté těsto. Pokud je těsto příliš řídké, můžeme přidat trochu mouky nebo strouhanky.
5.
Z hotového těsta vytvarujeme malé placičky (asi velikosti dlaně).
6.
V pánvi rozehřejeme trochu oleje na středním plameni a placičky smažíme z obou stran dozlatova, asi 3–4 minuty z každé strany.
7.
Po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje.
8.
Květákové placičky jsou skvělé jako hlavní chod s bramborovou přílohou nebo lehkým salátem. Můžeme je také podávat s jogurtovým nebo česnekovým dipem či s masem jako přílohu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 8.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
123.38 kcal
Protein
6.34 g
Sacharidy
z toho cukr
9.47 g
2.93 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.02 g
1.38 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama