Segedínský guláš

Segedínský guláš je tradiční český pokrm, který kombinuje vepřové maso, kysané zelí a papriku. Tento lahodný a vydatný guláš je ideální pro chladné dny a potěší celou rodinu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso nakrájíme na kostky.
2.
Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejeme sádlo. Přidáme nasekanou cibuli a smažíme ji do zlatova.
3.
Přidáme maso k cibuli a opékáme, dokud se neuzavře a nezačne zlátnout.
4.
Vmícháme mletou papriku, kmín a česnek. Smažíme ještě asi 1-2 minuty.
5.
Přidáme kysané zelí a rajčatový protlak. Promícháme a necháme chvíli restovat.
6.
Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 60-90 minut, dokud maso nezměkne.
7.
Osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s houskovým knedlíkem.
8.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 20.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
1 hod 30 min vaření
1 hod 55 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
365.99 kcal
Protein
27.98 g
Sacharidy
z toho cukr
7.91 g
4.84 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.30 g
10.17 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama