Borůvková marmeláda

Borůvková marmeláda je skvělým způsobem, jak si uchovat chuť čerstvých borůvek po celý rok. Tato jednoduchá a rychlá receptura spojuje sladkost a kyselost borůvek s jemnou chutí želírovacího cukru, což vytváří lahodnou pomazánku ideální na snídani, dezerty nebo jako osvěžující doplněk k různým pokrmům.

Reklama

Ingredience

Množství na
  sklenice

Postup přípravy

1.
Opláchneme borůvky pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pokud používáme mražené borůvky, necháme je nejprve rozmrazit.
2.
Připravíme hrnec a smícháme borůvky, cukr, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru.
3.
Vaříme směs na středním plameni, mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
4.
Přidáme želírovací cukr a dobře promícháme. Pokračujeme ve vaření podle pokynů na obalu (obvykle 3-5 minut), dokud marmeláda nezačne houstnout. Pro jemnější konzistenci můžeme použít ponorný mixér.
5.
Zkontrolujeme hustotu: Kápneme lžičku marmelády na talířek a necháme chvíli zchladnout. Pokud se marmeláda srazí a nezatéká, je hotová.
6.
Nalijeme horkou marmeládu do sterilizovaných sklenic a zavíčkujeme. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout, aby se vytvořil podtlak.

Od: Zuzana, 5.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
15 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × sklenice
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × sklenice = 62 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenice
Energetická hodnota
521.36 kcal
Protein
1.81 g
Sacharidy
z toho cukr
122.96 g
114.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.53 g
0.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama