Borůvková marmeláda
- Přidat foto
-
Reklama
Borůvková marmeláda je skvělým způsobem, jak si uchovat chuť čerstvých borůvek po celý rok. Tato jednoduchá a rychlá receptura spojuje sladkost a kyselost borůvek s jemnou chutí želírovacího cukru, což vytváří lahodnou pomazánku ideální na snídani, dezerty nebo jako osvěžující doplněk k různým pokrmům.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Opláchneme borůvky pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pokud používáme mražené borůvky, necháme je nejprve rozmrazit.
2.
Připravíme hrnec a smícháme borůvky, cukr, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru.
3.
Vaříme směs na středním plameni, mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
4.
Přidáme želírovací cukr a dobře promícháme. Pokračujeme ve vaření podle pokynů na obalu (obvykle 3-5 minut), dokud marmeláda nezačne houstnout. Pro jemnější konzistenci můžeme použít ponorný mixér.
5.
Zkontrolujeme hustotu: Kápneme lžičku marmelády na talířek a necháme chvíli zchladnout. Pokud se marmeláda srazí a nezatéká, je hotová.
6.
Nalijeme horkou marmeládu do sterilizovaných sklenic a zavíčkujeme. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout, aby se vytvořil podtlak.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 15 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × sklenice |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × sklenice = 62 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × sklenice |
Energetická hodnota |
521.36 kcal |
Protein |
1.81 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
122.96 g
114.24 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.53 g
0.06 g
|
Reklama
Reklama