Tiramisu se salkem

Tiramisu ze Salka je snadný a lahodný dezert inspirovaný tradičním italským receptem, který kombinuje jemnou sladkost Salka a bohatou chuť krémového tvarohu s pomazánkovým máslem. Piškoty nasáklé kávou a lehkým aroma rumu se skvěle doplňují s vrstvami krému, a navíc je tento dezert rychle připravený a ideální na rodinné oslavy či posezení s přáteli.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozpustíme instantní kávu v 250 ml horké vody. Přidáme rum a pár kapek mandlového aroma a necháme trochu vychladnout.
2.
V míse smícháme Salko, tvaroh, pomazánkové máslo a moučkový cukr. Mícháme, dokud není krém hladký a dobře spojený.
3.
Piškoty namáčíme rychle do připravené kávy s rumem a pokládáme je na dno zapékací misky nebo formy. Přidáme vrstvu krému a rovnoměrně rozetřeme. Opakujeme vrstvení piškotů a krému, dokud nespotřebujeme všechny suroviny, zakončíme krémem.
4.
Na poslední vrstvu krému přes jemné sítko nasypeme kakao.
5.
Tiramisu necháme odležet alespoň 2–4 hodiny v lednici, ideálně přes noc, aby se chutě propojily. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 8.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
4 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
431.65 kcal
Protein
11.96 g
Sacharidy
z toho cukr
55.57 g
42.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.99 g
10.54 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama