Kuře na paprice
- Přidat foto
-
Reklama
Kuře na paprice je klasické české jídlo, které potěší svou bohatou chutí a krémovou omáčkou. Toto jídlo se snadno připravuje a je ideální pro rodinný oběd či večeři. Kombinace kuřecího masa, papriky a smetany vytváří lahodnou omáčku, kterou si můžete vychutnat s knedlíky, rýží nebo těstovinami. S tímto receptem si připravíte pokrm, který zahřeje a navodí příjemnou domácí atmosféru.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Maso osolíme a opepříme.
2.
Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo nebo olej a cibuli osmahneme dozlatova.
3.
Jakmile je cibule zlatavá, stáhneme hrnec z ohně a přimícháme sladkou papriku (paprika se nesmí smažit přímo na horkém oleji, aby nezhořkla). Přidáme kuřecí maso a vrátíme hrnec na mírný plamen.
4.
Kuře zalijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme pokličkou a necháme dusit na mírném ohni, dokud maso nezměkne (asi 45 minut až 1 hodinu).
5.
Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme ji do omáčky. Dobře promícháme a necháme povařit ještě asi 10 minut, aby se mouka provařila a omáčka zhoustla.
6.
Do omáčky vrátíme maso, dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Kuře na paprice podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
477.66 kcal |
Protein |
31.76 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.70 g
3.72 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.06 g
19.66 g
|
Reklama
Reklama