Kuře na paprice

Kuře na paprice je klasické české jídlo, které potěší svou bohatou chutí a krémovou omáčkou. Toto jídlo se snadno připravuje a je ideální pro rodinný oběd či večeři. Kombinace kuřecího masa, papriky a smetany vytváří lahodnou omáčku, kterou si můžete vychutnat s knedlíky, rýží nebo těstovinami. S tímto receptem si připravíte pokrm, který zahřeje a navodí příjemnou domácí atmosféru.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso osolíme a opepříme.
2.
Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo nebo olej a cibuli osmahneme dozlatova.
3.
Jakmile je cibule zlatavá, stáhneme hrnec z ohně a přimícháme sladkou papriku (paprika se nesmí smažit přímo na horkém oleji, aby nezhořkla). Přidáme kuřecí maso a vrátíme hrnec na mírný plamen.
4.
Kuře zalijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme pokličkou a necháme dusit na mírném ohni, dokud maso nezměkne (asi 45 minut až 1 hodinu).
5.
Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme ji do omáčky. Dobře promícháme a necháme povařit ještě asi 10 minut, aby se mouka provařila a omáčka zhoustla.
6.
Do omáčky vrátíme maso, dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Kuře na paprice podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 12.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
477.66 kcal
Protein
31.76 g
Sacharidy
z toho cukr
7.70 g
3.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.06 g
19.66 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama