Muffiny z podmáslí a smetany
Muffiny z podmáslí a smetany jsou zárukou vláčnosti a jemné chuti, která vás okouzlí. Díky jednoduché přípravě a kombinaci čokoládových kousků s podmáslím a smetanou budou hitem každé snídaně nebo posezení s přáteli. Vláčné těsto, které se jen rozplývá na jazyku, potěší děti i dospělé.
Reklama
Postup přípravy
1.
V jedné míse smícháme všechny suché přísady: mouku, prášek do pečiva, špetku soli a rumový cukr.
2.
Ve druhé míse prošleháme vejce s cukrem, přidáme olej, podmáslí a zakysanou smetanu.
3.
Spojíme mokré a suché přísady a vytvoříme hladké těsto. Na závěr vmícháme čokoládové kousky.
4.
Připravíme formu na muffiny nebo bábovičky a naplníme ji těstem do 2/3 výšky.
5.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20–25 minut, dokud nejsou muffiny zlatavé a špejle po zapíchnutí čistá.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × kusů |
Energetická hodnota |
226.26 kcal |
Protein |
4.48 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
40.32 g
21.31 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.56 g
3.05 g
|
Reklama
Reklama