Perníkové crinkles
Měkké, vláčné a voňavé perníkové crinkles jsou dokonalou kombinací křupavého povrchu a jemného kořeněného těsta. Jejich popraskaný vzhled a cukrový posyp dělají z těchto sušenek ideální pochoutku pro vánoční svátky nebo každodenní potěšení.
Reklama
Postup přípravy
1.
Smícháme mouku, jedlou sodu, skořici, zázvor, hřebíček, muškátový oříšek a sůl.
2.
V jiné míse vyšleháme máslo s třtinovým cukrem do světlé pěny. Přidáme vejce a med a vyšleháme dohladka. Postupně vmícháme směs suchých ingrediencí, dokud nevznikne pevné těsto.
3.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc), aby dobře ztuhlo.
4.
Z těsta odkrajujeme malé kousky a tvarujeme z nich kuličky. Každou kuličku obalíme nejprve v cukru krupice a poté důkladně v moučkovém cukru.
5.
Kuličky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem s dostatečnými rozestupy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–12 minut, dokud nejsou popraskané a lehce ztuhlé.
6.
Po upečení necháme crinkles zcela vychladnout na plechu.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × kusů |
Energetická hodnota |
96.39 kcal |
Protein |
1.32 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
14.85 g
7.37 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.53 g
2.14 g
|
Reklama
Reklama