Polévka z červené čočky

Červená čočka se nemusí namáčet a je rychle vařená, proto příprava této polévky zabere jen chvíli. Má navíc další výhodu. Snadno se tráví a nezpůsobuje nadýmání.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do hrnce nalijte vývar, přidejte pokrájené brambory, čočku, cibuli a česnek. Přiveďte k varu a vařte asi 15 minut, dokud nebudou brambory a čočka měkké.
2.
Na menší pánvi si rozehřejte olej a na mírném plameni nechte asi dvě minuty opéct kurkumu, sůl a kmín, dokud se nerozvoní. Poté nechte chviličku zchladnout.
3.
Přidejte koření z pánve do polévky, přidejte koriandr a citronovou šťávu. Nakonec můžete vše promixovat ručním mixérem, ale není třeba.

Od: BunTom, 29.1.2018

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
4.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
271.65 kcal
Protein
14.30 g
Sacharidy
z toho cukr
40.58 g
3.32 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.59 g
0.45 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama