Polévka z červené čočky
- Přidat foto
-
Reklama
Červená čočka se nemusí namáčet a je rychle vařená, proto příprava této polévky zabere jen chvíli. Má navíc další výhodu. Snadno se tráví a nezpůsobuje nadýmání.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do hrnce nalijte vývar, přidejte pokrájené brambory, čočku, cibuli a česnek. Přiveďte k varu a vařte asi 15 minut, dokud nebudou brambory a čočka měkké.
2.
Na menší pánvi si rozehřejte olej a na mírném plameni nechte asi dvě minuty opéct kurkumu, sůl a kmín, dokud se nerozvoní. Poté nechte chviličku zchladnout.
3.
Přidejte koření z pánve do polévky, přidejte koriandr a citronovou šťávu. Nakonec můžete vše promixovat ručním mixérem, ale není třeba.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
271.65 kcal |
Protein |
14.30 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
40.58 g
3.32 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.59 g
0.45 g
|
Reklama
Reklama