Polévka z červené čočky a rajčat

Hustá a vydatná polévka plná výborné luštěniny. Červená čočka se nemusí namáčet a je hned uvařená, do polévek skvělá.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit společně s čočkou do většího hrnce s osolenou vodou. Až jsou brambory skoro měkké připravíme v jiném hrnci zásmažku.
2.
Rozehřejeme olej, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalijeme vývarem z čočky a brambor, případně přilejeme další vodu a připravíme si hustý základ.
3.
Do základu dáme uvařenou čočku a brambory, ochutíme kořením a prolisovaným česnekem. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a vaříme do rozvaření rajčat.

Od: Ráďa 78, 28.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
217.55 kcal
Protein
5.31 g
Sacharidy
z toho cukr
22.41 g
1.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.83 g
1.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama