Polévka z červené čočky a rajčat
- Přidat foto
-
Reklama
Hustá a vydatná polévka plná výborné luštěniny. Červená čočka se nemusí namáčet a je hned uvařená, do polévek skvělá.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit společně s čočkou do většího hrnce s osolenou vodou. Až jsou brambory skoro měkké připravíme v jiném hrnci zásmažku.
2.
Rozehřejeme olej, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalijeme vývarem z čočky a brambor, případně přilejeme další vodu a připravíme si hustý základ.
3.
Do základu dáme uvařenou čočku a brambory, ochutíme kořením a prolisovaným česnekem. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a vaříme do rozvaření rajčat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
217.55 kcal |
Protein |
5.31 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
22.41 g
1.89 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.83 g
1.51 g
|
Reklama
Reklama