Čočková polévka zahuštěná pohankovou moukou

Skvělá luštěninová polévka zahuštěná zdravější verzí mouky. Na chuti žádný rozdíl nepoznáte, dokonce je možné, že vám bez bílé mouky bude polévka chutnat mnohem více.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Čočku si namočíme přes noc do vody. Druhý den vyměníme vodu, přidáme trochu soli a dáme vařit doměkka.
2.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme pohankovou mouku, necháme krátce zpěnit a zalejeme vývarem i s čočkou, pokud je třeba, dolijeme vodu.
3.
Přidáme prolisovaný česnek, bujón a vegetu. Krátce povaříme společně. Nakonec vmícháme rozetřenou majoránku. Dochutíme solí a pepřem.

Od: Ráďa 78, 25.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
177.26 kcal
Protein
4.36 g
Sacharidy
z toho cukr
11.99 g
0.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.99 g
1.69 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama