Čočková polévka zahuštěná pohankovou moukou
- Přidat foto
-
Reklama
Skvělá luštěninová polévka zahuštěná zdravější verzí mouky. Na chuti žádný rozdíl nepoznáte, dokonce je možné, že vám bez bílé mouky bude polévka chutnat mnohem více.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Čočku si namočíme přes noc do vody. Druhý den vyměníme vodu, přidáme trochu soli a dáme vařit doměkka.
2.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme pohankovou mouku, necháme krátce zpěnit a zalejeme vývarem i s čočkou, pokud je třeba, dolijeme vodu.
3.
Přidáme prolisovaný česnek, bujón a vegetu. Krátce povaříme společně. Nakonec vmícháme rozetřenou majoránku. Dochutíme solí a pepřem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 20 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
177.26 kcal |
Protein |
4.36 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.99 g
0.68 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.99 g
1.69 g
|
Reklama
Reklama