Dvoubarevná čočková polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Skvělá luštěninová polévka zahuštěná celozrnnou moukou a doplněná o celozrnné nočky. Kombinace klasické a černé čočky je vynikající.
Reklama
Ingredience
Nočky
Postup přípravy
1.
Klasickou čočku namočíme a necháme přes noc nebo alespoň pár hodin.
2.
Vylejeme vodu, dáme novou a dáme vařit. Přidáme černou čočku a společně vaříme v neosolené vodě.
3.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, dáme mouku a rychle mícháme. Necháme zpěnit, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Volte méně vody, základ hodně hustý. Základ přivedeme k varu, přidáme hotové čočky i s vývarem.
4.
Ochutíme solí, pepřem, rozetřenou majoránkou a prolisovaným česnekem. Snížíme teplotu na minimum, necháme probublávat a připravíme nočky.
5.
Rozšleháme vejce se solí a postupně přimícháváme mouku. Konzistence bude jako velmi hustá kaše. Hmotu necháme 5 minut v pokojové teplotě.
6.
Vezmeme cedník nebo struhadlo s velkým otvory a vařečkou protlačujeme hmotu do polévky. Polévka musí stále vařit.
7.
Noky s polévkou povaříme 3 až 5 minut a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 20 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
165.66 kcal |
Protein |
7.38 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.15 g
0.39 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.73 g
1.00 g
|
Reklama
Reklama