Dvoubarevná čočková polévka

Skvělá luštěninová polévka zahuštěná celozrnnou moukou a doplněná o celozrnné nočky. Kombinace klasické a černé čočky je vynikající.

Reklama

Ingredience

Nočky

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Klasickou čočku namočíme a necháme přes noc nebo alespoň pár hodin.
2.
Vylejeme vodu, dáme novou a dáme vařit. Přidáme černou čočku a společně vaříme v neosolené vodě.
3.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, dáme mouku a rychle mícháme. Necháme zpěnit, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Volte méně vody, základ hodně hustý. Základ přivedeme k varu, přidáme hotové čočky i s vývarem.
4.
Ochutíme solí, pepřem, rozetřenou majoránkou a prolisovaným česnekem. Snížíme teplotu na minimum, necháme probublávat a připravíme nočky.
5.
Rozšleháme vejce se solí a postupně přimícháváme mouku. Konzistence bude jako velmi hustá kaše. Hmotu necháme 5 minut v pokojové teplotě.
6.
Vezmeme cedník nebo struhadlo s velkým otvory a vařečkou protlačujeme hmotu do polévky. Polévka musí stále vařit.
7.
Noky s polévkou povaříme 3 až 5 minut a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 16.7.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
165.66 kcal
Protein
7.38 g
Sacharidy
z toho cukr
17.15 g
0.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.73 g
1.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama