Polévka z červené čočky s mrkví a pohankovými vločkami
- Přidat foto
-
Reklama
Krásně hustá polévka s příjemně nasládlou chutí. Červená čočka je uvařená rychle a dopřejete tělu prospěšnou luštěninu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hrnci rozehřejeme vepřové sádlo, přidáme pohankové vločky a čočku a krátce restujeme. Zalejeme vodou a přidáme bujón. Přivedeme k varu a pomalu budeme dolévat vodu, polévka bude houstnout. Je lepší dolévat postupně a hlídat si hustotu polévky.
2.
Jakmile voda začne vařit, snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut.
3.
Přidáme nastrouhanou mrkev nahrubo a vaříme dalších 5 minut. Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 20 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
180.13 kcal |
Protein |
5.35 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.24 g
1.57 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.40 g
3.55 g
|
Reklama
Reklama