Špagety s cherry rajčátky, olivami a petrželkou
Připravte si 370 g špaget, 370 g rozpůlených cherry rajčátek, 4 a ½ šálku vody, ½ šálku rozpůlených zelených oliv, ½ šálku čerstvé nasekané petrželky, ¼ šálku kapar, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku soli, ½ lžičky černého pepře.
Suroviny vložte do hluboké pánve a přiveďte k varu. Během přípravy občas promíchejte, aby se těstoviny neslepily. Vařte 8 až 10 minut, dokud se tekutina neodpaří. Při servírování můžete dozdobit čerstvou petrželkou a v případě potřeby dosolit.
Špagety s fenyklem, rajčaty a klobáskou
Potřebujete 370 g špaget, 400 g nakrájených rajčat, 4 a ½ šálku vody, ½ fenyklu nakrájeného na tenké plátky, 1 šálek čerstvé bazalky, 370 g nakrájené klobásy, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky soli, ½ lžičky černého pepře.
V hluboké pánvi přiveďte všechny ingredience k varu. Vařte zhruba 8 až 10 minut, dokud se neodpaří voda, těstoviny by měly být al dente. Na talíři je můžete ozdobit další bazalkou.
Krémové špagety s houbami
Nachystejte si 370 g špaget, 310 g nakrájených žampionů, 4 a ½ šálku vody, 270 g sýra mascarpone, 6 stroužků nasekaného česneku, ¼ šálku pesta, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky soli a ½ lžičky černého pepře.
Vše vložte do hluboké pánve, přiveďte k varu a za průběžného míchání vařte přibližně 8 až 10 minut. Při servírování můžete posypat čerstvými bylinkami.
Tortellini se šunkou, hráškem a sýrem
Připravte si 650 g těstovin tortellini, 2 šálky mraženého hrášku, 1 šálek strouhaného švýcarského sýra, ½ šálku strouhaného parmazánu, ⅓ šálku vysokoprocentní smetany, ¾ šálku kuřecího vývaru (příp. vody), 1 lžíci olivového oleje, 1 malou nakrájenou šalotku, 3 podrcené stroužky česneku, 220 g nakrájené kvalitní šunky, ½ lžičky černého pepře a čerstvou petrželku na ozdobu.
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Krátce na něm osmahněte šalotku a česnek. Přidejte šunku a restujte asi 5 minut dokřupava. Opepřete, přidejte torellini, hrášek a kuřecí vývar. Vařte zhruba 6 minut. Nakonec přilijte smetanu, oba druhy sýra a krátce povařte. Před podáváním ozdobte petrželkou.
Mexické těstoviny s omáčkou enchiladas
Budete potřebovat 4 šálky malých penne nebo jiný druh drobných těstovin, 4 šálky zeleninového vývaru (příp. vody), 400 g konzervovaných černých fazolí, 400 g krájených rajčat v nálevu (neodkapaných), 1 nakrájenou žlutou papriku, 1 nakrájenou červenou papriku, 1 šálek mražené kukuřice, 300 g mexické omáčky na enchiladas, 2 lžíce mexického koření Taco a ½ šálku strouhaného čedaru.
Všechny ingredience kromě sýra vložte do velké hluboké pánve a přiveďte k varu. Snižte teplotu, nezakrývejte a vařte přibližně 12 až 15 minut do zhoustnutí. Na závěr do směsi přidejte čedar a míchejte, dokud se nerozpustí.
Při servírování můžete ozdobit čerstvými lístky koriandru, cherry rajčátky a kolečky limetky.
Těstoviny s pancettou a hráškem jsou ideální rychlou večeří. Výborné budou, i když použijete místo pancetty slaninu.
Chutný způsob, jak připravit tuňáka z konzervy.
Zdroje: tasteofhome.com, thekitchn.com, delish.com