Klíčové slovo „luštěniny“
Čím nakrmit mysl? Seznamte se s potravinami proti zapomínání
O zdraví organizmu se náležitě staráme. Staráme se dostatečně i o správné fungování mozku? Jak je možné, že už po třicátém roce zapomínáme? Proč jsme nesoustředění a nervózní? Odpovědí je váš jídelníček. Seznamte se s potravinami, které vyživují mozek.
Mikrovlnná trouba k vaření, zavařování i sterilizaci
Mikrovlnná trouba slouží k rychlému ohřevu potravin, ale můžete ji využít při řadě dalších činností. Kdy vám mikrovlnka usnadní práci a co vše je možné uvnitř připravit?
Žlutá, červená, zelená, oranžová. To není duha, ale čočka. Poznejte ji
Jak často by měla být luštěnina na našem talíři? Alespoň třikrát týdně. Že to bude nuda? Rozhodně ne. Na výběr máte hned několik druhů čočky. Červená čočka nenadýmá, žlutá čočka se hodí k pokrmům indické kuchyně, francouzská čočka je delikátní a černá čočka je perfektní do salátů. Poznejte je všechny.
Zdroj vápníku v potravinách
Vápník, latinsky Calcium, je nejvýznamnější prvek z řady kovů alkalických zemin, lehký, velmi reaktivní kov. Jako biogenní prvek je jedním ze základních stavebních kamenů buněk všech živých organizmů na této planetě.
Luštěniny a jejich vliv na naše zdraví
Mnoho lidí se luštěninám vyhýbá pouze z principu a to je velká škoda. S luštěninami lze být v gastronomii mnohem kreativnější, než si většina z nás myslí.