Klíčové slovo „mangold“

Opomíjený mangold: Zakousněte se do řapíků barvy duhy

Na talíři ho nepřehlédnete. Jeho stonky a žíly listů se pyšní úchvatnými odstíny bílé, žluté, růžové, červené či fialové. Pokud na něj v obchodě natrefíte, nezapomeňte ho přihodit do košíku. Skvěle si pochutnáte a zároveň uděláte i něco pro své zdraví. Mangold je totiž nadupaný mikroživinami.

26.4.2023

Význam listové zeleniny. Je důležitá a kolik bychom ji měli sníst?

Listová zelenina je poměrně opomíjenou složkou našeho jídelníčku, i když v posledních letech se to možná trochu zlepšuje. Což je pro nás velice dobře, jelikož listová zelenina nabízí nepřeberné množství enzymů, vitamínů, minerálů, chlorofylu, vlákniny a dalších důležitých látek, které se starají jak o fyzickou, tak psychickou stránku našeho těla.