Klíčové slovo „rajčata“
Na kompost nebo do kuchyně? Dejte šanci zeleným rajčatům
První mrazíky se mohou objevit náhle a během okamžiku poničit poslední úrodu rajčat na zahrádce. Co ale s ještě nedozrálými zelenými rajčaty? Prozradíme, jak s nimi šikovně naložit.
Nemusí to být jen kečup: Jak zpracovat úrodu rajčat
S blížícím se podzimem nastal nejvyšší čas otrhat poslední rajčatovou nadílku, která ještě zdobí keříky. Po sklizni ale nevydrží rajčata v perfektní kondici příliš dlouho. Jestliže je nestihnete sníst všechny, můžete je nasušit, proměnit v lahodnou omáčku nebo dokonce džem.
Skryté nebezpečí: Zelenina a ovoce, které se nesmí jíst syrové
Zelenina a ovoce jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a celé řady důležitých mikroživin. Dopřávat bychom si je proto měli pravidelně. Některé druhy se ale nesmí jít syrové. Může jít dokonce o zdraví. Které z nich patří na talíř až po tepelné úpravě?
Nejoblíbenější zelenina dostupná po celý rok. Zpracujte rajčata do zásoby
Nic se nevyrovná chuti a vůni doma pěstovaných rajčat. Radost z úrody trvá po několik týdnů, při správném skladování si ji můžete prodloužit. Co ale s rajčaty, kterých je přespříliš? Jak je zpracovat a uchovat na zimní měsíce? Kromě klasického kečupu můžete vyzkoušet rajčatovou salsu nebo čatní.
Nejsou jen červená a kulatá: Objevte fascinující svět rajčat
Svěží rajčatový salát, sušená rajčata provoněná sluncem, nesmrtelný a univerzální kečup. Rajčata se dají připravit na tisíce skvělých způsobů. Ale obrovská pestrost panuje také mezi samotnými rajčaty. Mohou být malá, obrovská, šťavnatá, masitá nebo třeba černá. Existují totiž stovky a stovky různých kultivarů!