Tipy a triky
Používáte alobal v kuchyni? Získejte z něj maximum!
Zatímco jedni na stříbrolesklou fólii z hliníku nedají dopustit, jiní v ní vidí nebezpečného nepřítele, kterého je třeba zapudit co nejdál od dveří kuchyně. Řeč je samozřejmě o alobalu. Ten se pro potravinářské účely vyrábí hned v několika tloušťkách a při správné aplikaci se z něho stává šikovný kuchyňský pomocník. Mrkněte s námi, jak na něj.
Pečené kuře jako od šefkuchaře. Jaké je tajemství křupavé kůrčičky?
Šup s kuřetem do pekáče, posypat grilovacím kořením, přiklopit a cvaknout teplotu na 180 °C. Proč se vám nedaří upéci šťavnaté kuře s křupavou kůrčičkou? Poradíme vám pár triků, díky kterým upečete dokonalou kuřecí pečínku.
Vyhazujete zbytky? Chyba! Proměňte je na hnojivo
Sáčky z čase, bramborové slupky, slupky z banánů nebo kávový lógr. Co mají společného? Jsou výborným hnojivem pro vaši zahrádku nebo pro pokojové rostliny. Zjistěte, jak vyrobit přírodní hnojivo šetrné k životnímu prostředí i k peněžence.
Jak správně rozmrazovat potraviny
Zdá se to jako lehký úkol, vytáhnout potravinu z mrazáku a nechat ji v teple rozmrznout. Pozor však na nejčastější chyby, kterých se během rozmrazování potravin dopouštíte. Správné zásady rozmrazování dodržujte zejména u rozmrazování masa. Tam je riziko přemnožení mikroorganizmů nejvyšší.
Co upéct o víkendu? 4 jednoduché recepty na pečení s podmáslím
Víkend bez sladkého upečeného koláče nebo buchty si žádná hospodyňka neumí představit. Provoněná kuchyň vanilkou či skořicí navodí pohodovou víkendovou atmosféru pro celou rodinu. Připravili jsme pro vás 4 recepty na pečení s podmáslím a ať už hledáte recepty na bábovku nebo buchtu s ovocem, máme je pro vás připravené.