Tipy a triky

Děravý sáček, co se hází do vroucí vody. Poznejte rýži

Rýže je s lidstvem už přes deset tisíc let a nasytí až čtvrtinu populace na planetě. Rýže je důležitá pro vysoký obsah sacharidů a v jídelníčku má nezastupitelné místo. Víte, jak rýži správně uvařit a skladovat?

Zdravé nebo nezdravé grilování?

Grilování jedni opěvují jako přípravu, při které používáme minimum tuku. Jiní ji zatracují a upozorňují na vznik karcinogenů během přípravy. Jak grilovat zdravě? Na co si dát pozor, jak maso nakládat a jak se starat o gril?

Jak na zdravé zahušťování

Není třeba vyhýbat se omáčkám a polévkám proto, abyste se vyhnuli zahušťování moukou. Stačí jen sáhnout po nejrůznějších alternativách nebo použít základní potraviny a pár triků. I bez jíšky chutná česká kuchyně skvěle.

Tipy na chutné, zdravé a vyvážené snídaně

Od toho, jaké ráno si uděláte, se bude odvíjet celý váš den.

Druhy hovězího masa a tipy, jak ho využít v kuchyni

Hovězí maso je specifické nejen svou výraznou chutí, ale i rozmanitými kulinářskými možnostmi. Víte, jaké druhy hovězího u nás na trhu seženete a do jakého jídla je využít? S naším průvodcem hovězím masem i s tipy na jeho využití v kuchyni, chybu určitě neuděláte.