Vaření
Květák: Zázračná zelenina, která je úspěšná v boji proti rakovině
Květák je s námi stovky let a patří mezi nejzdravější druhy zeleniny. Má nespočet benefitů pro zdraví, můžete jej proměnit v polévku, chuťovku, svačinku, hlavní chod nebo přidat do salátů. Škoda že někteří znají květák jen ve smažené podobě, a navíc si jej z důvodu pracnosti, jakým je obalování, ani nepřipraví. Vařte s květákem častěji.
Měsíček lékařský: Jídlu dodá šmrnc, pokožku pohladí
Jeho výrazné květy zdobí nejednu okrasnou zahrádku. Ale měsíček není jen dekorativní květinou, patří také mezi tradiční léčivé rostliny. A neztratí se dokonce ani v kuchyni, kde šlape na paty slavnému šafránu.
Bez něj by se nálev nepovedl. Jak umí kopr provonět pokrmy
Voňavému kopru, který je snadný na pěstování, přisuzujeme důležitost obvykle jen při přípravě koprové omáčky nebo kulajdy. Jedná se o velmi silnou bylinu s léčivými účinky. Seznamte se s koprem blíže a používejte jej v kuchyni co nejčastěji.
Nepostradatelným kusem nádobí je pánev. Jak vybrat tu pravou?
Pánev je jedním ze základních kusů nádobí. Na trhu existuje celá řada druhů pánví, které se liší tvarem i účelem použití. Ukážeme vám, jak se v nabídce pánví orientovat a na co se zaměřit, pokud vybíráte novou pánev do kuchyně.
Jednoduché recepty s avokádem, které zvládne každý
Má atraktivní exotický vzhled, příjemnou oříškovou chuť, a navíc je velice zdravé. Pokud jste avokádo ještě nezkusili, rozhodně si zaslouží vaši pozornost. Inspirujte se jednoduchými recepty, jak toto zelené ovoce v kuchyni zpracovat.