Vaření
Nafoukaná, nakyslá, a přesto ji milujeme. Jak na tradiční bublaninu
Bublanina je možná doménou letního období, kdy je způsobem, jak zpracovat přebytky ze zahrádky. Zachutná však po celý rok. Podrobně vás provedeme přípravou bublaniny od základů, ukážeme, jak obměnit těsto a prozradíme triky se kterými se bublanina vždy povede.
Kalendář ovoce a zeleniny. Konzumace se má řídit sezonami jednotlivých druhů
Je pravdou, že většina druhů ovoce a zeleniny je dostupná po celý rok. Když klesá domácí produkce, dováží se ovoce a zelenina z teplejších koutů planety. Přesto má každé ovoce a zelenina svou sezonu ve které chutná nejlépe. Konzumace podle sezon ovoce a zeleniny tělu prospívá.
Rychlý, barevný, chutný a připravený i za studena. Vsaďte na obědový salát
Nedostatek času na vaření, nemožnost ohřát si oběd na cestách, touha po něčem lehčím během dne nebo odhodlání stravovat se zdravě. Je mnoho důvodů, proč se rozhodnout čas od času nahradit teplé jídlo salátem. Jaká jsou pravidla pro přípravu a co by měl obědový salát splňovat? Prozradíme, jak proměnit salát v plnohodnotné jídlo.
Ořechová másla: domácí výroba a nejlepší využití
Ořechová másla jsou lahodnou pochoutkou, kterou si oblíbilo mnoho lidí po celém světě. Jsou bohatá na výživné látky a zároveň poskytují neodolatelnou chuťovou explozi. A co je nejlepší, můžete si je vyrobit sami doma! V tomto článku se podíváme na to, jak připravit ořechová másla v pohodlí vaší kuchyně a jak je co nejlépe využít.
Recepty z jednoho pekáče. Dobroty s minimem nádobí
Zapečená jídla se těší velké oblibě, zvlášť pro křupavou kůrčičku. Oceníte i snadnou a obvykle rychlou přípravu, stejně jako skutečnost, že minimalizujete nádobí pro přípravu. Určitě máte rádi zapékané těstoviny nebo zapékané brambory na mnoho způsobů, přinášíme další tipy na jídla pro celou rodinu, která připravíte na jednom pekáči.