Zajímavosti
Lyofilizované ovoce: Krásně křupe, skvěle chutná, a navíc je zdravé!
Ještě před pár lety bylo takřka neznámé, v současnosti ho lze často pořídit i na malé venkovské prodejně potravin. Lyofilizované ovoce si zkrátka získává stále více příznivců. A ačkoliv na první pohled připomíná běžné sušené ovoce, v mnohém se od něj liší. Proč stojí za to ho vyzkoušet?
Pestrý svět červeného koření. Jaké jsou druhy mletých paprik?
Mletá paprika patří mezi vůbec nejžádanější a nepoužívanější koření. Je neodmyslitelnou součástí celé škály pokrmů včetně některých tradičních českých jídel. Mletou papriku ale nelze házet do jednoho pytle. Existuje mnoho variant, které se od sebe odlišují barevným odstínem, chuťovými vlastnostmi i způsobem použití.
Není jen mrkev a petržel. Netradiční kořenovou zeleninu se vyplatí vyzkoušet!
Mrkev, petržel, celer, ředkvička a křen. Říkáte si, že kořenová zelenina už vás nemá čím překvapit? Pokud rádi experimentujete a milujete zeleninu na tisíce různých způsobů, pak by vám neměly uniknout ani ty méně známé druhy kořenové zeleniny. I ony totiž mají rozhodně co nabídnout.
Má atraktivní obal a skvěle chutná. Artyčok vás zaručeně překvapí
Je až s podivem, že je artyčok v našich končinách stále poměrně neznámým pojmem. Tuto netradiční zeleninu mnozí lidé ještě nikdy neokusili. Zato ve Středomoří na ni dopustit rozhodně nedají. A není divu. Artyčok se pyšní atraktivním vzhledem, výtečnou delikátní chutí, a navíc ukrývá celou řadu mikroživin důležitých pro dobré zdraví.
Není pepř jako pepř: Objevte pestrou chuťovou škálu jednotlivých druhů
V drtivé většině domácností nechybí vedle soli právě pepř. Také v restauracích je pepřenka běžnou výbavou snad každého stolu pro hosty. Pepř se však nedělí pouze na černý a bílý. Pokud jste milovníci ostré štiplavé chuti, vyzkoušejte i další druhý pepře. Rozhodně stojí za pozornost.