Zajímavosti

Farfalle, orecchiette, penne, ravioli. Vyznáte se v těstovinách?

Farfalle, orecchiette, penne, ravioli. Vyznáte se v těstovinách?

Doba, kdy jsme si mohli vybrat mezi kolínky, špagetami a nudlemi do polévky je dávno pryč. Obchody jsou zaplněny stovkami druhů těstovin atraktivních tvarů a barev. Jaké druhy těstovin patří mezi nejoblíbenější a k jakým jídlům se hodí?

Žlutá, červená, zelená, oranžová. To není duha, ale čočka. Poznejte ji

Žlutá, červená, zelená, oranžová. To není duha, ale čočka. Poznejte ji

Jak často by měla být luštěnina na našem talíři? Alespoň třikrát týdně. Že to bude nuda? Rozhodně ne. Na výběr máte hned několik druhů čočky. Červená čočka nenadýmá, žlutá čočka se hodí k pokrmům indické kuchyně, francouzská čočka je delikátní a černá čočka je perfektní do salátů. Poznejte je všechny.

Kaki, podivné asijské rajče

Kaki, podivné asijské rajče

Kaki nebo také churma či tomel, se stává stále oblíbenějším plodem v našem středoevropském jídelníčku. Toto ovoce pocházející z Asie připomíná svým vzhledem rajče a na našem trhu se s ním setkáváme hlavně v zimním období. V tu dobu jsou sem jeho plody dováženy z Asijských zemí, kde se trhají ještě nezralé, aby přečkaly dlouhou cestu ke svým konzumentům.

Otevřete dveře thajské kuchyni

Otevřete dveře thajské kuchyni

Thajské pokrmy hrají všemi barvami, jsou lehounké a snadné na přípravu. Správně by měly být extra pálivé a s vyváženou sladkokyselou chutí. Thajské pokrmy rozhodně patří do zdravých jídelníčků nebo do jídelníčků redukčních diet.

Seznamte se s jostou. Ovoce nabité vitamíny totiž málokdo zná!

Seznamte se s jostou. Ovoce nabité vitamíny totiž málokdo zná!

Léto u babičky bývalo spojené s rybízem, angreštem a jostou. Vy nevíte, co je josta? Přece kříženec černého rybízu a angreštu! Výborně chutnají čerstvé bobule trhané přímo z větviček, ale jsou skvělé i na bublaninu, na marmeládu nebo je můžete svařit s ostatním drobným zahradním ovocem a směsí přelít pohár z vanilkové zmrzliny. A jak vlastně josta vypadá a chutná? Bobule jsou tmavě fialové, většího průměru, než mívá černý rybíz, chutnají po rybízu i angreštu. Čas zrání je v období prázdnin, takže hurá na zahradu!