Zajímavosti

Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník

Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník

Pravděpodobně jste již někdy v receptech natrefili na termín, u kterého jste si nebyli úplně jistí, co přesně znamená. Jakou techniku tedy vlastně označuje blanšírování, gratinování nebo legírování? Pojďme se jim podívat na zoubek.

Jitka Kučová
9.11.2022
Blízká i vzdálená, slovenská kuchyně. Ochutnejte ji

Blízká i vzdálená, slovenská kuchyně. Ochutnejte ji

Rozdíly mezi českou a slovenskou kuchyní tu byly vždy, ale za poslední dvě dekády se nám slovenská kuchyně vzdálila ještě více. Znáte speciality slovenské kuchyně? V čem je slovenská kuchyně výjimečná a jakými nejoblíbenějšími recepty se můžeme inspirovat? Odpovíme vám představením slovenské kuchyně.

Iva Vaněčková
20.10.2022
Vodní meloun: Skvěle chutná, osvěží, a navíc je zdravý!

Vodní meloun: Skvěle chutná, osvěží, a navíc je zdravý!

Většina lidí sáhne po melounu během tropických letních dní. Šťavnatý a vodou nadupaný plátek melounu totiž příjemně osvěží a potěší lahodnou sladkou chutí, za kterou vděčí obsahu přirozených cukrů. Meloun je ale nejenom skvělá pochoutka, má totiž také řadu zdravotních benefitů.

Jitka Kučová
25.7.2022
Maltská kuchyně

Maltská kuchyně

Plánujete navštívit Maltu? Tak to rozhodně musíte ochutnat její největší poklady!

Není jen Hokkaido. Objevte úžasný svět dýní

Není jen Hokkaido. Objevte úžasný svět dýní

Zatímco okrasné dýně jsou oblíbenou podzimní dekorací, jedlé odrůdy mají své místo v kuchyni. Existuje mnoho báječných, a navíc chutných odrůd dýní, stejně jako spousta vynikajících receptů na slané i sladké dýňové pokrmy.

Jitka Kučová
19.5.2022