Zajímavosti
Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník
Pravděpodobně jste již někdy v receptech natrefili na termín, u kterého jste si nebyli úplně jistí, co přesně znamená. Jakou techniku tedy vlastně označuje blanšírování, gratinování nebo legírování? Pojďme se jim podívat na zoubek.
Blízká i vzdálená, slovenská kuchyně. Ochutnejte ji
Rozdíly mezi českou a slovenskou kuchyní tu byly vždy, ale za poslední dvě dekády se nám slovenská kuchyně vzdálila ještě více. Znáte speciality slovenské kuchyně? V čem je slovenská kuchyně výjimečná a jakými nejoblíbenějšími recepty se můžeme inspirovat? Odpovíme vám představením slovenské kuchyně.
Vodní meloun: Skvěle chutná, osvěží, a navíc je zdravý!
Většina lidí sáhne po melounu během tropických letních dní. Šťavnatý a vodou nadupaný plátek melounu totiž příjemně osvěží a potěší lahodnou sladkou chutí, za kterou vděčí obsahu přirozených cukrů. Meloun je ale nejenom skvělá pochoutka, má totiž také řadu zdravotních benefitů.
Maltská kuchyně
Plánujete navštívit Maltu? Tak to rozhodně musíte ochutnat její největší poklady!
Není jen Hokkaido. Objevte úžasný svět dýní
Zatímco okrasné dýně jsou oblíbenou podzimní dekorací, jedlé odrůdy mají své místo v kuchyni. Existuje mnoho báječných, a navíc chutných odrůd dýní, stejně jako spousta vynikajících receptů na slané i sladké dýňové pokrmy.