Zajímavosti

Uzení masa a sýrů – co jste věděli, nevěděli a co byste rozhodně vědět měli

Uzení masa a sýrů – co jste věděli, nevěděli a co byste rozhodně vědět měli

Uzení masa a sýrů je starobylá metoda konzervace potravin, která dává pokrmům výjimečnou chuť a aroma. Tato tradiční technika se používala již v pravěku, aby se potraviny uchovaly déle a byly snáze dostupné i v dobách nedostatku. Dnes je uzení oblíbeným způsobem, jak dodat pokrmům speciální chuťový zážitek. Zde je několik zajímavostí o uzení masa a sýrů, co jste možná nevěděli a co byste rozhodně měli vědět:

Zuzana
24.8.2023
Jezte středomořsky. Na polovinu talíře patří zelenina

Jezte středomořsky. Na polovinu talíře patří zelenina

Klidní Řekové, temperamentní Italové, energičtí Španělé. Kromě přirozeného charisma jim můžeme závidět i lehký a zdravý jídelníček. Přestaňte být po jídle unavení a smutní. Jezte středomořsky. O čtvrtinu snížíte riziko kardiovaskulárních chorob a shodíte i pár kilogramů.

Jak na vnitřní hydrataci: TOP 10 druhů ovoce a zeleniny s vysokým obsahem vody

Jak na vnitřní hydrataci: TOP 10 druhů ovoce a zeleniny s vysokým obsahem vody

Bez vody se v životě neobejdeme. Nejenže je dostatečný pitný režim velice důležitý pro zdraví, ale navíc zajistí mladistvější pleť a může pomoci při hubnutí. Kromě nápojů přispívají k vnitřní hydrataci také potraviny s vysokým obsahem vody. Pojďme si představit 10 z nich, které si vedou v tomto ohledu zdaleka nejlépe.

Jitka Kučová
15.8.2023
Nejbizarnější jídla světa: Cesta za nevšedními kulinářskými zážitky

Nejbizarnější jídla světa: Cesta za nevšedními kulinářskými zážitky

Jídlo je univerzálním jazykem, který propojuje kultury a lidi po celém světě. Každá země má svou jedinečnou kuchyni s tradičními pokrmy, které odrážejí historii, zvyky a přírodní bohatství daného místa. Avšak mezi tradičními pokrmy se najdou i takové, které vybočují z běžných představ o jídle. V tomto článku se vydáme na cestu po světě a objevíme některá z nejbizarnějších jídel, která nás mohou překvapit, udivit a vyvolat otazníky na našich talířích.

Zuzana
21.7.2023
Speciality chorvatské kuchyně. Co ochutnat na dovolené?

Speciality chorvatské kuchyně. Co ochutnat na dovolené?

Věděli jste, že chorvatská kuchyně je směsicí kuchyní italské, rakouské, maďarské a turecké? A čím více na jih pojedete, tím více okusíte albánskou příchuť? Zmíněná kombinace je zárukou pestrosti a dokonalé chuti. Dobroty a speciality chorvatské kuchyně se vyplatí ochutnat i když letos zamíříte na dovolenou jinam.