Zajímavosti
Jiný kraj, jiný krajíc. Jaký chléb se vyplatí ochutnat?
Upéct domácí chléb se stalo zábavou a výzvou především během covidových uzávěr. Mnozí u koníčku zůstali a zkouší nejrůznější druhy chleba. Seznamte se s různými druhy chlebů napříč světadíly, poradíme vám, které vyzkoušet.
Rodné číslo vajec. Co prozradí kód na skořápkách
Vejce jsou nutričně jednou z nejhodnotnějších potravin a dávno byly vyvráceny teorie o jejich škodlivosti a špatném vlivu na cholesterol. Vejce byste si měli dopřát každý den. Naučte se číst kódy na skořápkách vajec i jak poznat čerstvá a kvalitní vejce.
Vánoční trhy v Rakousku: Navštivte historická města plná kulturních skvostů a ochutnejte místní speciality
Vánoční trhy v Rakousku jsou přímo vyhlášené. Všude voní pečivo a medovina. Jsou velmi krásné, města jsou nazdobena a plná světel. Pohádkovou atmosféru dotváří sněhová pokrývka na stáncích s mnoha zajímavými výrobky.
Vánoční trhy v Polsku: Vychutnejte si tradiční pochoutky a příjemnou atmosféru
Vánoční trhy v Polsku jsou velmi krásné, živé a zábavné. Můžete si pořídit mnoho dárků v malebných městech, kde to dýchá historickou atmosférou. Pod osvětlenými vánočními stromky vás čeká punč a tradiční speciality.
Nálev a odvar nejsou totéž: Jak správně připravit bylinky
Jsou půvabné, krásně voní a pečují o naše zdraví. Bylinky jsou zkrátka opravdový zelený poklad. Abychom ale jejich vlastnosti využili na maximum, je třeba se s nimi naučit správně pracovat. Prozradíme, jak je správně připravit.