Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Skopové maso patří do zdravé výživy. Buďte gurmánem
V českých domácnostech nebo i restauracích se prakticky nesetkáme s jehněčím či skopovým masem. Některým vadí vyšší cena či horší dostupnost, jiným specifická chuť či vůně. Přesto bychom měli skopové a jehněčí maso do jídelníčku zařadit. Konzumace přináší řadu benefitů pro zdraví.
Jak vyčistit lahev na vodu
Opakovaně použitelné lahve na vodu šetří životní prostředí. Jak ale udržet takovou lahev bez zápachu a zabránit, aby se stala semeništěm bakterií? Prozradíme, jak ji správně vyčistit a prodloužit její životnost.
Nenechte se mýlit: Osvěžující síla teplého čaje v parných letních dnech
Zdá se to být logické, když horkým letním dnům čelíme osvěžujícími nápoji plnými ledu, zatímco v zimě hledáme útěchu v teplých čajích nebo horké čokoládě. Ale zdánlivě neobvyklá, obrácená volba má své zdůvodnění a může být prospěšná pro naše tělo i duši.
Moderní lednice zašle nákupní seznam. Chytrý spotřebič šetří čas i peníze
Od moderní lednice očekáváme tichý a úsporný provoz. Nenechte se ale mýlit. Moderní lednice umí mnohem víc. Například vám přehrají hudbu nebo zobrazí stav zásob během nakupování. Vyberte lednici, která bude pomocníkem i společníkem.
Uzení masa a sýrů – co jste věděli, nevěděli a co byste rozhodně vědět měli
Uzení masa a sýrů je starobylá metoda konzervace potravin, která dává pokrmům výjimečnou chuť a aroma. Tato tradiční technika se používala již v pravěku, aby se potraviny uchovaly déle a byly snáze dostupné i v dobách nedostatku. Dnes je uzení oblíbeným způsobem, jak dodat pokrmům speciální chuťový zážitek. Zde je několik zajímavostí o uzení masa a sýrů, co jste možná nevěděli a co byste rozhodně měli vědět: