Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Mléko bez mléka? K výrobě mandlového stačí pouze 2 suroviny!
Rostlinná mléka jsou zajímavou alternativou běžného kravského mléka. K těm nejchutnějším z nich patří mandlové mléko, které je bohaté na mikroživiny a obsahuje jen málo kalorií. Není v něm žádná laktóza a bez obav si ho mohou dopřát i vegani.
Jen se zakousnout: Upečte si chutné sušenky pro každou příležitost
Nezaberou příliš práce, přesto chutnají skvěle. Sušenky můžete vyrobit ve zdravé variantě nebo klidně trochu zhřešit. Výsledkem bude křupavá dobrota, která neudělá ostudu ke snídani, svačince i jako pohoštění pro hosty.
Hrnečku vař: Který elektrický hrnec za vás nejlépe uvaří?
Pomalý, parní, multifunkční. S elektrickými hrnci se v posledních letech doslova roztrhl pomyslný pytel. S čím vším si dokážou poradit a jaký je mezi nimi rozdíl? Prozradíme, jak se v bohaté nabídce zorientovat.
Ze sklepa na talíř: Proměňte uskladněnou cuketu v lahodné jídlo
Zbyla vám ještě nějaká cuketa? Nenechávejte ji ležet ve sklepě. Dokud je ještě v kondici, můžete ji zpracovat v kuchyni. Přečtěte si několik tipů na oblíbené a chutné cuketové recepty, které zvládne každý.
Pekanový ořech: „Vlašák“ s nádechem exotiky
Na první pohled připomíná mnohem známější vlašský ořech. Po bližším prozkoumání ale zjistíte, že se vzhledem liší. A nejenom jím. Pekanový ořech má lahodnou chuť a je nadupaný mikroživinami. Připravte si ho kandovaného nebo z něj upečte třeba sušenky.