Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Sladká rozmanitost: Velký přehled různých druhů cukrů

Sladká rozmanitost: Velký přehled různých druhů cukrů

Ačkoliv nepatří zrovna k nejzdravějším ingrediencím, velká spousta receptů se bez něj zkrátka neobejde. A není třeba si ho úplně odpírat, stačí volit rozumnou míru a s konzumací to nepřehánět. Vydejte se s námi na sladkou cestu za různými druhy cukrů. Liší se od sebe složením, chutí i využitím v kuchyni.

Jitka Kučová
19.7.2023
Zelený čaj: Výhody a rizika jeho konzumace

Zelený čaj: Výhody a rizika jeho konzumace

Zelený čaj je oblíbený nápoj po celém světě a jeho příznivé účinky na lidské zdraví jsou dobře známy. Nicméně, jako u všeho, i u zeleného čaje existují některá rizika, která bychom měli mít na paměti. V tomto článku si proto přiblížíme výhody a rizika jeho konzumace.

Zuzana
18.7.2023
Dezerty do skleničky. Krásně barevné a připravené za pár minut

Dezerty do skleničky. Krásně barevné a připravené za pár minut

Domácí dezert můžete připravit už za pár minut, a přesto bude vypadat krásně. Vyzkoušejte jednoduché dezerty do skleniček. Většina z nich potřebuje jen pár ingrediencí. Poradíme vám dezerty pro děti, fitness dezerty i slavnostní dezerty. Všechny dezerty připravíte bez pečení.

Špenát: Superpotravina plná zdraví, má však i svoji stinnou stránku

Špenát: Superpotravina plná zdraví, má však i svoji stinnou stránku

Špenát je zelená listová zelenina, která je známá svými výživovými hodnotami a zdravotními přínosy. Je bohatý na živiny a vitamíny, což ho činí jednou z nejzdravějších potravin, které můžete do své stravy zařadit.

Zuzana
14.7.2023
Droždí a jeho všestranné využití

Droždí a jeho všestranné využití

Droždí je jedinečný přírodní produkt, který má široké využití v kulinářství, pekařství a dokonce i v oblasti zdraví. Tyto mikroorganismy bohaté na vitamíny a minerály mají schopnost fermentovat cukry a přeměnit je na oxid uhličitý a alkohol, což je základ pro růst těsta při pečení. Avšak droždí má mnohem více dovedností než jenom pečení. V tomto článku se podíváme na různé formy droždí a jejich všestranné využití od kuchyně až po podporu zdraví.

Zuzana
13.7.2023