Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Máta léčí i chutná. Vyrobte si mátový sirup, likér nebo zmrzlinu
Máta bohatá na mentol ulevuje při potížích s trávením, znecitlivuje bolestivá místa, pomůže při zánětech dutiny ústní. Chladivá mátová voda zklidní popálená místa od sluníčka. Máta má ale i široké využití v kuchyni, představíme vám hned několik receptů s mátou.
Heřmánek pravý: Šálek plný zdraví
Heřmánek pravý patří mezi nejstarší používané bylinky. Dopřejte si tradiční všelék našich předků a okuste jeho blahodárné účinky na vlastní kůži. Heřmánkový čaj si můžete vychutnat teplý i ledově vychlazený. A poradíme také, jak na jeho přípravu za studena.
Jste nervózní, unavení a padají vám vlasy? Viníkem je štítná žláza
Změny na váze, řídnutí vlasů, únava a častá nervozita. To vše může být důsledek nesprávné funkce štítné žlázy. O štítnou žlázu se postaráte správným jídelníčkem. Ukážeme vám, co zařadit do stravy i čemu se obloukem vyhnout.
Snídaňový sendvič: Kreativní alternativa nudných cereálií
Dva plátky pečiva s rozmanitou náplní mezi nimi. Ze zdánlivě obyčejného jídla můžete vykouzlit chutnou, plnohodnotnou a zdravou snídani, která skvěle zasytí a dodá energii do nového dne. Příprava snídaňového sendviče je navíc jednoduchá a rychlá. A pokud po ránu i tak nestíháte, jednoduše se můžete do sendviče zakousnout při cestě do práce.
Speciality chorvatské kuchyně. Co ochutnat na dovolené?
Věděli jste, že chorvatská kuchyně je směsicí kuchyní italské, rakouské, maďarské a turecké? A čím více na jih pojedete, tím více okusíte albánskou příchuť? Zmíněná kombinace je zárukou pestrosti a dokonalé chuti. Dobroty a speciality chorvatské kuchyně se vyplatí ochutnat i když letos zamíříte na dovolenou jinam.