Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Máta léčí i chutná. Vyrobte si mátový sirup, likér nebo zmrzlinu

Máta léčí i chutná. Vyrobte si mátový sirup, likér nebo zmrzlinu

Máta bohatá na mentol ulevuje při potížích s trávením, znecitlivuje bolestivá místa, pomůže při zánětech dutiny ústní. Chladivá mátová voda zklidní popálená místa od sluníčka. Máta má ale i široké využití v kuchyni, představíme vám hned několik receptů s mátou.

Heřmánek pravý: Šálek plný zdraví

Heřmánek pravý: Šálek plný zdraví

Heřmánek pravý patří mezi nejstarší používané bylinky. Dopřejte si tradiční všelék našich předků a okuste jeho blahodárné účinky na vlastní kůži. Heřmánkový čaj si můžete vychutnat teplý i ledově vychlazený. A poradíme také, jak na jeho přípravu za studena.

Jitka Kučová
11.7.2023
Jste nervózní, unavení a padají vám vlasy? Viníkem je štítná žláza

Jste nervózní, unavení a padají vám vlasy? Viníkem je štítná žláza

Změny na váze, řídnutí vlasů, únava a častá nervozita. To vše může být důsledek nesprávné funkce štítné žlázy. O štítnou žlázu se postaráte správným jídelníčkem. Ukážeme vám, co zařadit do stravy i čemu se obloukem vyhnout.

Snídaňový sendvič: Kreativní alternativa nudných cereálií

Snídaňový sendvič: Kreativní alternativa nudných cereálií

Dva plátky pečiva s rozmanitou náplní mezi nimi. Ze zdánlivě obyčejného jídla můžete vykouzlit chutnou, plnohodnotnou a zdravou snídani, která skvěle zasytí a dodá energii do nového dne. Příprava snídaňového sendviče je navíc jednoduchá a rychlá. A pokud po ránu i tak nestíháte, jednoduše se můžete do sendviče zakousnout při cestě do práce.

Jitka Kučová
7.7.2023
Speciality chorvatské kuchyně. Co ochutnat na dovolené?

Speciality chorvatské kuchyně. Co ochutnat na dovolené?

Věděli jste, že chorvatská kuchyně je směsicí kuchyní italské, rakouské, maďarské a turecké? A čím více na jih pojedete, tím více okusíte albánskou příchuť? Zmíněná kombinace je zárukou pestrosti a dokonalé chuti. Dobroty a speciality chorvatské kuchyně se vyplatí ochutnat i když letos zamíříte na dovolenou jinam.