Magazín o jídle a zdravém životním stylu

10 užitečných bylinek, které vás zachrání, když potřebujete dochutit jídlo

10 užitečných bylinek, které vás zachrání, když potřebujete dochutit jídlo

Na první pohled podceňovaní pomocníci. Přesto můžete s bylinkami v kuchyni doslova zazářit. Jídlu propůjčí nový rozměr a vyladí ho k dokonalosti. Seznamte se se základními bylinkami, které by neměly uniknout vaší pozornosti. Všechny mají příjemnou chuť i aroma, přesto je každá z nich jedinečná.

Jitka Kučová
5.6.2023
Černý čaj jako tajná zbraň proti špíně, mastnotě a zápachu

Černý čaj jako tajná zbraň proti špíně, mastnotě a zápachu

Oblíbený povzbuzující nápoj, ale zároveň také překvapivě účinný pomocník nejenom při běžném úklidu. Vyzkoušejte netradiční způsoby, jak využít černý čaj v domácnosti a proměňte ho v přírodní osvěžovač a efektivní čistič různých druhů povrchů.

Jitka Kučová
2.6.2023
Čarování s bylinkami v kuchyni: Používáte je správně?

Čarování s bylinkami v kuchyni: Používáte je správně?

Krásně jídlo dochutí, provoní a některé mu dodají i barvu. Bylinky v kuchyni patří k oblíbeným ingrediencím. Ale abyste využili jejich úžasný potenciál na maximum, je třeba naučit se s nimi správně pracovat. Prozradíme, jak na to.

Jitka Kučová
31.5.2023
Pískavice řecké seno: Koření voňavé, exotické i léčivé

Pískavice řecké seno: Koření voňavé, exotické i léčivé

Ačkoliv má vskutku bohatou historii, v našich končinách je pískavice stále spíše neznámá. Je kořením s nezaměnitelnou chutí a vůní, hravě oživí širokou paletu jídel. A poutá také zdravotními benefity. Svými léčivými účinky potěší imunitu, trávení, a dokonce i svaly.

Jitka Kučová
30.5.2023
Ani zrníčko nazmar: Jak zpracovat zbytek rýže

Ani zrníčko nazmar: Jak zpracovat zbytek rýže

Nejenom rizoto, existuje spousta snadných a rychlých receptů, jak přebytečnou rýži zpracovat a proměnit ji ve slanou či sladkou dobrotu. Při znovuvyužití již uvařené rýže však buďte obezřetní, nesprávný postup může vést až ke zdravotním potížím. Prozradíme, jak ji připravit chutně a bez rizika.

Jitka Kučová
29.5.2023