Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Jarní bylinky v kuchyni: Zkuste i ty méně tradiční, jsou chutné a zdravé

Jaro je tu a zelenající se příroda nabízí mnoho zajímavých možností pro kulinářské experimenty. Kopřivu a medvědí česnek jistě dobře znáte, ale i mnoho dalších jarních bylin vás může v kuchyni příjemně překvapit. Jídlo nejenom dochutí, ale navíc jsou plné živin a vitamínů.

4.4.2023

3 bleskové recepty z medvědího česneku

Zelený poklad z vlhkých listnatých lesů se těší nebývalé popularitě. Stále více lidí vyráží v brzkém jaru na sběr voňavých zelených lístků a domů si odnáší bohatou úrodu. Pokud si lámete hlavu, jak medvědí česnek zpracovat, můžete se inspirovat následujícími recepty. Prozradíme i to, čím je tato bylinka prospěšná zdraví.

1.4.2023

Sůl jako lék na lásku a další neduhy

Při vaření je nepostradatelná ale má i další využití. Kuchyňská sůl je účinná při léčbě i při prevenci. Seznamte se s dalším využitím kuchyňské soli, zjistíte, že je vhodné sůl používat při nachlazeních, kožních problémech ale i jako lék na trápení a potíže se spánkem.

Jiný kraj, jiný krajíc. Jaký chléb se vyplatí ochutnat?

Upéct domácí chléb se stalo zábavou a výzvou především během covidových uzávěr. Mnozí u koníčku zůstali a zkouší nejrůznější druhy chleba. Seznamte se s různými druhy chlebů napříč světadíly, poradíme vám, které vyzkoušet.

Doplňte bílkoviny chutně a hravě: Jak na domácí proteinové tyčinky

Proteinové tyčinky jsou oblíbeným zdrojem bílkovin po cvičení i jako zdravá svačinka. Ty vyrobené doma jsou nejen šetrnější k rozpočtu, ale můžete si je vytvořit přesně takové, na jaké máte zrovna chuť.

29.3.2023