Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Vyměňte čokoládu za vysočinu. Připravte na oslavu slaný dort
Dětská oslava se neobejde bez krásně zdobeného sladkého dortu. Když ale přijde na oslavu dospělých, sladký dort není vždy tím, co by jim udělalo radost. Ke slovu se dostávají slané dorty v nejrůznějším zpracování. Poradíme vám základní postupy k vytvoření slaného dortu za studena i pečeného.
Měkký chléb po několik dní. Jak správně skladovat pečivo
Francouzi si pro čerstvé bagety musejí chodit dvakrát denně, protože je pečivo po pár hodinách téměř nepoživatelné. V českých domácnostech vydrží pečivo sice déle, přesto je důležité věnovat pozornost správnému skladování. Dříve se bochník chleba pekl na 14 dní a byl stále chutný!
Tajemství dokonale křupavých domácích hranolek
Připravte si domácí hranolky tak, že ty kupované mražené už nebude chtít. Hravě vykouzlíte chutné a krásně křupavé hranolky, po kterých se Ihned zapráší. A pokud dáváte přednost zdravější kuchyni, prozradíme, jak je udělat úplně bez tuku.
Osvěžte si jarní úklid kuchyně: Jak na čištění citronovou šťávou
Čeká vás velký úklid kuchyně? Kromě mopu si vezměte na pomoc i několik citronů. Citronová šťáva kuchyň krásně provoní a rozzáří. Překvapivě dobře si poradí se špínou, mastnotou, vodním kamenem i nepříjemným zápachem.
Tradiční Velikonoce. Sladký beránek jen pro chudé a zelený čtvrtek je omyl
Nejvýznamnější křesťanské svátky jsou za dveřmi, v různých krajích se však slaví jinak. Co ale nechybí jsou vejce, cukrovinky a dezerty. Seznamte se s tradiční podobou velikonočního menu a nechejte se inspirovat. Dobré jídlo a hojnost na stolech spojuje rodiny už od nepaměti.