Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Zimní jídelníček postavte na zahřívacích potravinách
Jistě jste již zaslechli, že se potraviny dle čínské medicíny rozdělují na zahřívací, ochlazovací a neutrální. V zimním období zařazujte do jídelníčku co nejčastěji potraviny zahřívací a potraviny neutrální. Představíme vám potraviny, po kterých se tělo příjemně zahřeje zevnitř.
Exotické pistácie: Zelené zlato pro zdraví i do luxusních moučníků
Mají specifickou a nezaměnitelnou chuť, jsou plné bílkovin, zdravých tuků a udržují srdce v dobré kondici. Pozvat domů byste si je měli i tehdy, pokud toužíte nějaké to kilo shodit. Ve vašem úsilí vás totiž skvěle podpoří.
Lahoda z pekáče: Jak na nejchutnější pečený česnek
Připravte si česnek tak, jak ho ještě neznáte. Stačí vám pouze několik ingrediencí, při přípravě se rozhodně nezapotíte a přibližně za půl hodiny se již můžete těšit na lahodnou pochoutku, která potěší i ty nejnáročnější chuťové pohárky.
Bulvový versus řapíkatý celer: Který je zdravější?
O tom, že je konzumace zeleniny zdravá, snad nikdo nepochybuje. Jednotlivé druhy se však liší obsahem mikroživin, a proto je důležité zachovat pestrost na talíři. Jak si vede bulvový a řapíkatý celer? A máme po některém z nich sáhnout častěji?
Je to lesklé, chutné a třese se to: Připravte si bylinkové amarouny
Bylinkové želé je v našich končinách prakticky neznámým pojmem. Pokud ho ale vyzkoušíte, snadno mu propadnete. Je zajímavým způsobem, jak zpracovat bylinky v kuchyni a proměnit je v netradiční delikatesu. Tu si poté vychutnáte třeba k masu nebo sýrovým mísám.